Michael Jackson Romania

I always wanted to do music that influences and inspires each generation. Lets face it, who wants mortality?

Michael Jackson

history

biografie viata personala

Michael Jackson s-a nascut pe 29 august 1958 in Gary, Indiana - Statele Unite, fiind al saptelea copil al familiei Jackson si a murit la 25 iunie 2009 in Los Angeles, Statele Unite.

Michael si fratii sai mai mari [Jackie, Tito, Jermaine si Marlon] au fost aruncati in lumina reflectoarelor, cind tatal lor, Joseph Jackson, un miner din Gary, Indiana, a fondat un grup din fiii sai si i-a intitulat Jackson 5. Chiar daca Michael era cel mai tinar, a devenit imediat clar pentru toata lumea ca avea ceva special. Inarmat cu o voce magica, mai matura decit virsta sa frageda si cu o aura fermecatoare care rivaliza cu a oricarui artist din acele vremuri, micul Michael conducea pe fratii sai la cistigarea concursurilor locale de talente si la un contract de inregistrari cu Motown la sfirsitul anilor '60. In timpul petrecut la Motown, Michael a inceput si o cariera solo plina de succes care rula paralel cu munca sa alaturi de frati.

Familia Jackson este compusa din urmatorii membri:

Parinti

Frati si surori

Casatorii si copii

In 1994, Michael a surprind o lume intreaga, casatorindu-se cu Lisa Marie Presley, fiica regelui muzicii rock'n'roll - Elvis Presley. Acestia s-au casatorit in cadrul unei ceremonii private in De La Vega, Santa Domingo (capitala republicii Dominicane). Casatoria celor doi a avut loc la data de 26 mai 1994, devenind pentru o perioada de timp un nou subiect de speculatii. Cei doi s-au separat dupa aproximativ un an si jumatate, pe data de 10 decembrie 1995, iar divortul celor doi s-a pronuntat oficial in data de 18 ianuarie 2006.

Michael se casatoreste pentru a doua oara pe data de 14 noiembrie 1996 cu Debbie Rowe (o fosta asistenta medicala a sa), in Sydney, Australia de care avea sa divorteze pe data de 8 octombrie 1999. Se pare ca la data oficializarii casatoriei, Debbie era insarcinata in sase luni cu primul copil al celor doi: Prince Michael Joseph Jr., nascut in data de 13 februarie 1997. Nasii de botez ai lui Prince Michael Joseph Jr. au fost Elizabeth Taylor si Macaulay Culkin.

Al doilea copil al cuplului a fost Paris Michael Katherine, nascuta la data de 03 aprilie 1998. Cel dea-al treilea copil al lui Michael, Prince Michael II s-a nascut in 2002 fiind cunoscut sub numele de "blanket", mama sa nefiind cunoscuta.