Michael Jackson Romania

No substitution for restitution, the only solution for peace, Is increasing the height of your spirituality.

Michael Jackson

 1. 1
 2. 2
 3. »
 4. din 2

stiri

 1. februarie

  1. ianuarie
  2. februarie
  3. martie
  4. iulie
  5. august
 2. 2008

  1. 2001
  2. 2002
  3. 2003
  4. 2004
  5. 2005
  6. 2006
  7. 2007
  8. 2008
  9. 2009
  10. 2010

Dupa 25 de ani, albumul "Thriller" ramane unul dintre cele mai bune

19 februarie 2008 00:53

Michael Jackson a extaziat intreaga lume acum 25 de ani si este pregatit s-o faca din nou, de data aceasta cu ajutorul unor prieteni.

El celebreaza succesul de durata al operei sale, cu lansarea albumului "Thriller 25", o versiune extinsa aniversara care include 7 piese bonus. Printre ele se afla: remixuri cu colaborari din partea lui Akon, WIll.I.Am si Fergie, si partea vocala actualizata si produsa de Jackson. Kanye West contribuie si el cu un remix, la "Billie Jean 2008". Setul se inchide cu "For all time", un cantec inregistrat dar nefinalizat in perioada Thriller.

Inclus este si un DVD cu videoclipurile "Thriller", "Beat it" si "Billie Jean" si cu evolutia live a lui Jackson din cadrul spectacolului "Motown 25: Yesterday, Today, Forever", evolutie nominalizata la premiile Emmy.

Lansarea vine in 3 versiuni: una in coperta originala, una cu o noua coperta cu "zombie" si o editie deluxe cu o carticica.

"Thriller" s-a vandut in peste 27 de milioane de exemplare in Statele Unite si Jackson a castigat un record de 8 premii Grammy si 12 nominalizari in 1984. Albumul a trasformat muzica pop cu videoclipurile sale revolutionare si cu un numar nemai-intalnit de 7 single-uri de top 10.

Producatorul Quincy Jones spune ca este uimit cum melodiile sunt inca prezente in cluburi.

"Sunt uimit de acest album", spune Jones. "Am fost prin toata lumea - Cambogia, China, Brazilia, Africa - si in cluburi se punea "Wanna be startin' somethin'" sau "Billie Jean". Ma uimeste cum un album poate sa dainuiasca atat de mult".

MTV, care abia luase fiinta si care pana la "Thriller" nu difuza videoclipuri ale artistilor negri, s-a dezvoltat odata cu "Billie Jean" si "Beat it", care au fost primele videoclipuri ale unui artist negru, transmise pe MTV. "Michael si MTV s-au indreptat impreuna spre glorie", spune Jones.

Dupa care a fost lansat videoclipul "Thriller" de 14 minute care a definit standardele videoclipurilor.

Will.I.Am, care a produs versiunile noi ale "Beat it", "The Girl Is Mine" si "P.Y.T. (Pretty Young Thing)", spune ca albumul l-a inspirat in tinerete.

"Era prima oara cand vedeai ce se intampla in gheto-uri si copiii din suburbii copiau asta", spune el. "Era ca si cum Broadway facuse fuziune cu arta strazii, iar costumatia sa era moderna. El facea posibil sa fii tu insuti, sa fii liber si sa te imiti pe tine".

Noul album este o parte a unei sarbatori ce va dura un an intreg. Legacy Recordings lanseaza un podcast de 40 de episoade intitulat Thrillercast, care poate fi gasit pe iTUnes, ZUne, RSS si michaeljackson.com, care va contine inregistrari ale unor celebritati care vorbesc despre experientele pe care le-au avut la ascultarea albumul original. De asemenea, postul de radio XM Satellite va lansa un nou post, intitulat XM Thriller, dedicat muzicii lui Jackson.

mjr / abc news